L'educació la contruïm entre tots

L'educació la contruïm entre tots

dissabte, 21 de març del 2015

CASOS D'INTERVENCIÓ PSICOPEDAGÒGICA

Els casos en que faré la intervenció psicopedagògica són quatre. Per poder iniciar a descriure situacions viscudes, reflexions, aprenentatges, dubtes...comentaré els aspectes dels casos que considero més rellevants:

CAS 1: Nen de 12 anys amb greus dificultats d'aprenentatges. El diagnòstic no està clar, ja que la família no accepta la situació del seu fill. La història a nivell acadèmic del nen pot ajudar a fer una idea de la situació del nen. Els pares només el porten al centre psicopedagògic per treballar velocitat de processament i memòria. La resta d'aspectes ho porten altres serveis externs ( EAP de l'escola i neuròleg de l'hospital). 

CAS 2: Nen de 13 anys amb greus dificultats per expressar emocions. La seva resposta davant qualsevol situació o tasca és d'impulsivitat.A l'escola li han fet bullying i té un autoconcepte molt baix. És treballen també aspectes de memòria, atenció i lecto-escriptura. Actualment se li estan passant probes mèdiques per valorar possible epilèpsia.

CAS 3: Nen de 14 anys amb una situació familiar complicada. A l'escola li han fet bullying sempre. Greus problemes per expressar les emocions. Dificultats d'atenció. Li estan passant probes per fer un diagnòstic.

CAS 4 : Nena de 9 anys amb una situació familiar desestructurada. La germana gran va estar anys fent teràpia al centre. El centre coneix tota aquesta situació. La família la porta perquè creueu que hi ha dificultats motrius ja que es dona cops constantment. Se li passen probes per valorar aspectes neurològics-motrius.

A banda d'assistir a les sessions dels quatre casos, prepararé el material que es farà servir. Aquesta preparació està guiada i supervisada per les dues psicopedagogues del centre. Hi haurà una reunió setmanal per fer el seguiment de les intervencions i aspectes a tenir present per poder dur a terme la meva tasca.

També participaré fent observacions d'altres sessions que m'ajudaran a conèixer millor el funcionament del centre, tipologies de tests i probes, estratègies d'intervencions,..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada