L'educació la contruïm entre tots

L'educació la contruïm entre tots

dimecres, 6 de maig del 2015

JOCS DIDÀCTICS


Les les sessions que es duen a terme al centre duren 1 hora aproximadament. A vegades aquestes es poden allargar una mica per fets concrets que ho requereixin, o escurçar degut a la coordinació que es fa amb les famílies.


Per norma general, els últims cinc minuts els infants poden triar un joc. Hi ha un armari què ells tenen accés i poden triar el què més els hi agradi. Totes aquestes activitats poden semblar més lúdiques, però es fa un treball vers als nens i nenes. Cada cas es treballen uns aspectes en concret:


Cas 1: tenir iniciativa a l’hora de triar, pensar quin és el joc què a ell li ve de gust, entendre les normes del joc, augmentar l’autoestima, crear un major vincle amb les terapeutes,…

Cas 2: treball en equip, augmentar l’autoestima, rehuir la impulsivitat, saber perdre, la frustració davant els obstacles, augmentar el vincle amb les terapeutes….

Cas 3: tenir iniciativa, treballar l’atenció, millorar l’autoestima, agafar més confiança, augmentar el vincle amb les terapeutes….


Aquest moment a tots els pacients els hi encanta, ja què per una banda és l’espai en què ells poden decidir quina activitat fer, i agafar un altre rol al final de la sessió. Els jocs què més els hi agrada són:


-          El uno

-         Ni sí ni no 

-          Pasa palabra

-          Rush Hour

 
 
 
 
 
Partim de què el joc didàctic s’ha convertit en una eina d’aprenentatge imprescindible.

El joc suposa una ajuda per al desenvolupament físic i psíquic de les persones: ajuden tant la seva capacitat de pensar com la creativitat. És instrument molt valuós de comunicació, de socialització i de desenvolupament moral, a més d’una eina d’expressió i de control emocional, que promou l’equilibri psíquic i la salut mental.

A banda són útils per aprendre sobre qualsevol aspecte, des d’escriure les lletres fins a conèixer els nombres, des de fer manualitats fins a aprendre a dibuixar, des de poder llegir contes il·lustrats fins a fer comprensions orals i lectores.
 
M'agradaria destacar una página web molt interessant què parla sobre els jocs didàctics a partir dels aspectes què es volen treballar:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada